SINAVA KATILAMAYAN VE GEÇ KAYIT OLMUŞ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN TÜRKÇE MUAFİYET SINAVI HAKKINDA

13.10.2020 saat 10:00 ‘da sınava katılamamış ve kaydını geç tamamlayan uluslararası öğrenciler için online Türkçe muafiyet sınavı yapılacaktır.

Sınav için teams üzerinden bir okuma metni paylaşılacak ve ayrıca konuşma sınavı yapılacaktır.

Öğrencilerimiz sınavla ilgili bilgilendirmeyi öğrenci mail adreslerinde bulabilirler.

Sınav için öğrencilerimizin belirlenen gün ve saatte katılım sağlamaları gerekmektedir. Sınavın bir tekrarı daha yapılmayacaktır. Sınava katılmayan öğrencilerimiz doğrudan hazırlık programına başlayacaktır.

Türkçe Muafiyet Sınavı geçme notu 75’tir. Okuma ve Konuşma Sınavı Microsoft Teams üzerinden gerçekleşecektir. Sınava giren bütün öğrencilerimizin öğrenci mail adresleri ile Microsoft Teams uygulamasına girmesi ve sınav için oluşturulan Ekibi ve Takvimi kontrol etmesi gerekmektedir. Ayrıca Teams üzerinde oluşturulan randevu ile ilgili öğrencilerimizin mail adreslerine bildirim otomatik olarak gitmektedir.